среща при гълъб донев

Институции ще направят преглед и актуализация на плановете за защита при бедствия, а представителите на местната власт, в координация с МВР, ще организират преглед за наличностите и състоянието на индивидуалните и колективните средства за защита при кризи. Това са решенията взети тази вечер на Съвета по сигурността към Министерския съвет, председателстван от премиера Гълъб Донев.

Предварително беше заявено, че основа тема на разговорите ще бъдат последиците за страната ни от евентуалното анексиране на украински територии от Русия. Това значи, че приетото ще бъде отговорът на България на тази ескалацията в агресията към Украйна от страна на Путин и Русия, което е крайно неподходящо и непълноценно.

Готовността на местната власт за реакция при усложняване на обстановката в широкия Черноморски регион бе основна тема на провелото се днес заседание, предадоха от пресцентъра на Министерски съвет. Изказвания на участниците в съвета след провеждането му нямаше.

Специален акцент беше поставен върху подобряване и засилване на взаимодействието между съставните части на единната спасителна система и органите на изпълнителната власт, казват още от пресцентъра на МС.

В рамките на заседанието на Съвета по сигурността бяха обсъдени и мерки за справяне с войната на пътя. Междуведомствена работна група ще изготви предложения за промени в законодателството, които ще имат за цел подобряване на безопасността на движението, се казва в съобщението.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук