експлозия Мадрид

47-годишен българин е сред загиналите при експлозията, която избухна в центъра на Мадрид вчера. Тялото му е открито на тротоара пред взривената сграда, заедно с още една от жертвите. И двамата са минавали случайно по улицата, когато е избухнал взривът.

Междувременно католически свещеник, който беше изваден изпод развалините на сграда, собственост на църквата, разрушена при експлозията вчера в Мадрид, е починал днес от раните си, предаде Ройтерс. Така броят на жертвите на експлозията вече е четири. Десет са ранени.

Сред жертвите е и 35-годишен испанец, електротехник, баща на 4 деца, дошъл да помогне в ремонта на газовия котел, който е бил повреден. Сред  ранените петима свещеници, които били в енорийския дом.

Според мадридските власти всички доказателства навеждат на мисълта, че взривът на улица „Толедо“, водеща към центъра на града, е бил причинен от изтичане на газ.

Взривът унищожи няколко етажа на сграда, която принадлежи на Католическата църква. В нея се раздавала топла храна за бедните. Взривената сграда се намира между Дом за възрастни хора и училище в квартал Ла Латина. По това време училището било празно, а сред обитателите на дома за възрастни хора няма сериозно пострадали.

Вече са се завърнали по домовете си и хората, които живеят близо до пострадалата сграда и които по-рано бяха евакуирани. Само 3 семейства са останали в общински жилища, докато не се установи дали апартаментите им са безопасни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук