Историята на Винсент Винел е различна. Подобни житейски сюжети са достойни за заснемане на филмова лента. И когато го гледаш – да плачеш. Защото доброто съществува. Има го. И когато ни се отнема едно, не знаем колко всъщност печелим.

Винсент е французин с български корени и е сред финалистите в музикалния формат „Гласът на Франция”. На 20 години е има увредено зрение по рождение. Талантът му обаче е безспорен и публиката го определя за бъдещ победител в шоуто.

Винсент е изоставен в дом за деца в България, където на девет години е осиновен от френско семейство. От малък започва да свири на пиано. Надарен е с невероятен слух и може веднага да възпроизведе всяка мелодия, която чуе. С вродения си музикален талант и безпогрешен слух Винсент изправи на крака не веднъж публиката и журито в музикалния конкурс.

„И добри певци, но рядко толкова уникални”, каза след последното му изпълнението британският певец Мика, който е жури в телевизионното предаване и в чийто отбор Винсент избра да отиде.

Когато завършва училище, се опитва да кандидатства в консерваторията, но не е приет, тъй като никой от преподавателите не владее брайловата азбука за ноти.

Винсент обаче не губи вяра и решава да стане уличен музикант. През 2015г. започва да свири на пиано във фоайето на гара „Сен Лазар”.

Именно на гарата младежът получава и предложението да се яви на кастингите в „Гласът”.

В интервю за „Паризиен” признава, че когато от формата са му поискали координатите, първоначално не е повярвал.

„Роди ме, мамо, с късмет, па ме хвърли на смет”. Така беше поговорката нали? Наречете го късмет, карма или чиста случайност…

Винсент е роден под щастлива звезда.

Неговият кавър на песента на Еминем – Lose Yourseld, може да чуетет тук:

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук