Директорът по комуникациите на Белия дом Майк Дюбк, е подал оставка, съобщават американските медии. Според „Вашингтон Пост“ това е една от серията промени, които се задават в администрацията на Тръмп, вследствие на разрастващия се скандал за шпионаж.

Дюбк, който беше един от най-близките сътрудници на прeзидента, е заявил желанието си да напусне на 18-ти май. Той предложил да остане и да помогне с организацията на комуникациите във Вашингтон, по време на световната обиколка на Тръмп и президентът приел.

Дюбк работеше в тясно сътрудничество с прессекретаря на Белия дом, Шон Спайсър. Той беше нещо като задкулисен герой, който помагаше за стратегията, кризисните комуникации, пример за които напоследък е поднасянето на информацията за уволнението на директора на ФБР Джаймс Коми. Сред задълженията му беше  и планирането на политики.

Именно сервирането на чувствителната информация около отстраняването на Коми и по-специално – работата на Дюбк и прессекретаря Спайсър – бяха обект на остра критика от страна на Тръмп и част от администрацията. Основният упрек беше, че президентът не е достатъчно добре защитен от пиарите си.

Още не е напълно ясна датата, от която Дюбк напуска президентската администрация, но се очаква, че това ще стана от 30-ти май. Във вторник той трябва да се срещне с екипа си и да оповести решението си, причината за което още не е известна.

Новината за напускането на директора по комуникациите на Белия дом, тръгна от журналиста Майк Алън от сайта „Аксиос“. Алън получил по имейла съобщение от Дюбк, в което се казвало:

Беше голяма чест да служа на президента Доналд Тръмп и неговата администрация. За мене беше удоволствие да работя с екипа, който отговаря за комуникациите и връзките с пресата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!