подписка за забрана на ДПС

 „Български патриоти“ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ инициират национална подписка за забрана на ПП „Движение за права и свободи“ – ДПС.

Ние, „Български патриоти“ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, считаме, че с политическата си дейност и изявите на политическото си ръководство партия ДПС показва, че е антибългарска, противоконституционна, етническа партия. Приканваме всички българи да се включат в инициираната подписка, която ще бъде внесена в прокуратурата на Република България, с искане за иницииране на производство по реда на Глава пета от Закона за политическите партии относно прекратяване на Политическа партия „Движение за права и свободи“ на основание чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗПП, заявяват от коалицията.

Всеки пълнолетен българин може да се подпише в подписката, като бланките за събиране на подписи могат да се изтеглят от интернет страниците на ВМРО – Българско национално движение, „Воля“ и НФСБ, както и във всички клубове на партиите в страната. Също така ще бъдат направени пунктове за събиране на подписи – постоянни и мобилни – във всички населени места в България. Събраните подписи могат да бъдат предавани по места в партийните клубове на политическите партии или да бъдат изпращани по пощата .

„Български патриоти“ призовават всички български политически партии и организации да подкрепят тази инициатива и да се включат в събирането на подписите за прекратяването на ДПС.

Припомняме, че при посещението си при Ердоган, председателят на ДПС, Мустафа Карадйъ, нарече Турция „родина“, което предизвика редица отзиви у нас, включително и на президента Румен Радев.

Според Радев Карадайъ лидерът на ДПС следва да преосмисли понятието Родина и в какъв контекст го употребява и да си припомни клетвата, която е положил пред българското Народно събрание.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!