срещата между Джо Байдън и Владимир Путин
На снимката: Джо Байдън и Владимир Путин по време на срещата им в Москва на 10 март 2011 година

Швейцарските власти ще затворят част от въздушното пространство на страната за полети във връзка със срещата на 16 юни в Женева между руския президент Владимир Путин и американския президент Джо Байдън. Швейцарското правителство обяви това днес.

„Федералният съвет одобри временно ограничение за използването на въздушното пространство по време на срещата между президента на САЩ Джо Байдън и президента на Русия Владимир Путин от 15 до 17 юни, 2021 в Женева“, се казва в съобщението.

Швейцарските ВВС ще изпълняват функциите на въздушна полиция и ще извършват засилено наблюдение на въздушното пространство, заяви правителството. Ограниченията се въвеждат от 8:00 сутринта на 15 юни до 8:00 сутринта на 17 юни местно време. Става дума за въздушното пространство на региона на Женева с условен център над Площада на нацията до централата на ООН. В същото време търговските полети до и от международното летище в Женева няма да бъдат засегнати от ограниченията.

На заседанието си в петък Федералният съвет разреши разполагането на до 1000 военнослужещи в подкрепа на властите в Женева във връзка със срещата на върха. По-специално военните ще отговарят за защитата на чуждестранните мисии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук