Евгения и Николай Баневи
на снимката: Евгения и Николай Баневи

Николай и Евгения Баневи остават в ареста. Специализираният съд взе спрямо тях мерки за неотклонение „задържане под стража“.

„Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг – да си гледам децата“ – каза по-рано днес Евгения Банева – Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот.“

Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура. В четвъртък, 6 декември, двамата бяха екстрадирани с различни самолети и предадени на летище София.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница Николай и Евгения Баневи източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд. лв.

Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!