Кандидатът за президентска номинация на демократите Бърни Сандърс изрази опасения, че в световен план броят на жертвите на коронавируса може да надхвърли този на дадените от въоръжените сили през Втората световна война, съобщи „Ройтерс“.

„Никой не знае какъв ще е финалният брой на смъртните случаи, както и броят на хората, които може да се разболеят. Надяваме се, че този брой ще е колкото може по-нисък, но трябва да се изправим срещу истината и тя е, че броят на фаталните случаи може всъщност да стане по-висок от този на жертвите, дадени от армиите през Втората световна война. С други думи, имаме най-сериозна криза и трябва да действаме в съответствие с това“ – каза той пред журналисти.

Президентът Тръмп наскоро обяви 30-дневна забрана за пътуване от Европа до САЩ и обеща икономически стимули, като се зарече да удържи разпространението на пандемията.

Кризата продължава да преоформя президентската кампания. Демократите официално съобщиха, че неделният дебат между Бърни Сандърс и Джо Байдън се премества от Аризона в студиото на Си Ен Ен във Вашингтон. Вече се взе решение да не се допуска публика в залата на дебата поради опасения от заразяване.

Сандърс, Байдън и Тръмп отмениха събития в кампаниите си през последните дни след предупрежденията от служители на общественото здравеопазване срещу организирането на събиране на хора в голям мащаб.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук