Стенли Джонсън
Снимка: dailymail.co.uk

Бащата на Борис Джонсън е пътувал до Гърция през България като по този начин е нарушил правителствените съвети по повод пътуванията заради пандемията, пише вестник“Дейли мейл“

Стенли Джонсън е летял въпреки указанията на външното министерство, че британците не трябва да пътуват в чужбина, освен ако не е наложително.

79-годишният мъж е пристигнал снощи в Атина, за да посети планинската си вила, която се намира в Пелион. Той се похвалил с пътуването си в две публикации в Инстаграм, показващи, че самолетът му лети над Атина.

Бившият евродепутат от торите е прелетял през София, защото гръцкото правителство забрани директните полети от Обединеното кралство до средата на юли.

„Аз съм в Пелион по бизнес – да докажа собствеността си с цел отдаване под наем за предстоящия сезон. Трябва да спазвам мерки за дистанциране в имота, защото тук го вземат много насериозно.

Гърците се опитват да спрат груповите пристигания от Великобритания, но бяха много щастливи да ме приемат. Всичко, което искаха да знаят е откъде идвам и какво ще правя. Премериха ми температурата и се мих два пъти. Трябва да възстановим въздушните мостове възможно най-скоро. От това, което видях, пристигането на британците няма да представлява опасност за гърците, защото тук са много внимателни“, заявява Джонсът от вилата си.

Вила Джонсън Гърция
Снимка: dailymail.co.uk

 

Вилата с четири спални в Пелион има басейн и тераси с изглед към планината и морето. Плажът е само на пет минути пеша през маслинова горичка.

Пътуването на Джонсън показва, че е възможно да се пътува през трета държава, като се заобиколят правилата, предназначени да спрат разпространението на коронавируса, коментира „Дейли мейл“.

Във вторник Гърция обяви, че удължава забраната си за полети в Обединеното кралство до 15 юли. Като премиерът Мицотакис обеща мерките да бъдат преразглеждани.

Според сегашните правила Джонсън вероятно ще трябва да остане под карантина в продължение на 14 дни след завръщането си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!