Бунтовете на Капитолия не минаха без пострадали

След вчерашните бунтове на Капитолия световната общественост остава нащрек за случващото се в САЩ, като се чака да се види дали привържениците на Тръм най-сетне ще приемат действителността, в която следващият президент ще бъде Джоузеф Байдън. Поради притеснения от нова ескалация Германия предупреди сънародниците си в САЩ за възможно продължение на протестите там с употреба на огнестрелно оръжие.

„Не е изключено протестните акции да продължат с употребата на огнестрелно оръжие. Общата ситуация в преходния период до идването на власт на новата администрация на САЩ на 20 януари 2021 г. може да се промени във всеки момент и да избухнат отново безредици“, се казва в съобщение, разпространено от външното министерство.

В тази връзка на гражданите на Германия в САЩ се препоръчва да спазват полицейския час, да избягват центъра на града и „преди всичко района на Капитолийския хълм във Вашингтон“, да се избягват събирания, по време на които „може да се стигне до насилие“.

Германското Министерство на външните работи препоръчва да се спазват препоръките на правоохранителните органи и да се следи информацията в местните медии.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!