Бил и Мелинда Гейтс

Милиардерът Бил Гейтс обвини себе си за развода си със съпругата си Мелинда, цитиран от „Ню Йорк пост“. Това стана на годишната конференция „Алън и Ко“, известна като „летен лагер за милиардери“.

Съоснователят на компанията „Майкрософт“ заяви на конференцията, проведена в американския курорт Сън Вали, че е „прецакал всико“, имайки предвид, че е виновен за развода си със съпругата си Мелинда.

В сесия „Въпроси и отговори“, която не се записва, водещата на CNBC Беки Куик попита основателя на Microsoft за развода с Мелинда, който двойката обяви през май, съобщи един от участниците.

„Той призна, че е развалил всичко“, каза присъстващият. „Той основно се позова на факта, че [разводът] е по негова вина.“

„Той беше много емоционален. Почти на ръба на сълзите“, каза източникът.

Друг участник заяви, че признанието му е било много трогателно, а трето лице критикува милиардера, че отказал да общува с други участници в конференцията. Съобщава се, че Гейтс е изглеждал „разстроен“ по време на инцидента.

Все пак Гейтс не спомена думата „афера“ по време на дискусията, каза един от участниците. The Wall Street Journal съобщи, че от Microsoft са разследвали Гейтс през 2019 г. относно твърдрния за участие в сексуална връзка със служител в продължение на няколко години.

Марк Сузман, изпълнителен директор на фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, обяви извънреден план „за осигуряване на приемственост в работата на фондацията“ само два месеца след като Гейтс и съпругата му обявиха плановете си за развод, но обещавайки, че ще продължат да работят заедно в тяхната хуманитарна фондация.

„Ако след две години някой от тях реши, че не може да продължи да работят заедно начело на фондацията, Мелинда Гейтс ще подаде оставка като съпрезидент и довереник“, обясни Сузман.

Главният изпълнителен директор каза още, че ако има такъв сценарий, съоснователят на „Майкрософт“ ще остане начело на фондацията и по същество може да „откупи“ дяла на бившата си съпруга.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук