Страшно е да кажеш истината, но ако го направиш, летиш. Това каза специално за ДЕБАТИ. БГ актрисата и сценарист Биляна Казакова по повод филма „Жените наистина плачат“, който вече може да бъде гледан във всички кина у нас.

„Да кажеш истина е все едно да застанеш гол пред огледалото и да се харесаш с всичките си качества и недостатъци. Олеква ти. Ставаш свободен“, каза тя.

Авторката на сценария сподели идеята за неговото написване. Желанието й е било да пише за неща, които истински я вълнуват. За нея писането на сценария е било личен акт.

„Минах през доста тежка следродилна депресия, която продължи много години и когато дъщеря ми стана на три и тръгна на детска градина, започнах се виждам с други майки. Оказа се, че много жени са минали през това. Жените се чувстваме виновни. Виновни за това, че един такъв живот не ни носи радост, а обратното. Тази вина трудно се преборва. Исках да разкажа за това във филма, за да може майките да разберат, че не сами и това не се случва само на тях“, каза Биляна Казакова.

Тя разказа още, че е включила в сценария хората от семейството си. Станало е естествено. Всяка от героините поема по своя път, според логиката си.

Според нея зрителите имат нужда от всякакви филми. Прави й впечатление, че филмите, които се правят у нас и то главно сериалите, са един вид угодни.

„Даже не знам дали „угодни“ е точната дума. Те просто са далеч от това, което вълнува хората. Щом нашият филм се приема добре от зрителите, значи те имат нужда от такъв вид кино“, коментира тя.

За да разберете още за честността в изкуството и по-конкретно за тази във филма „Жените наистина плачат“ четете цялото интервю с актрисата и сценарист Биляна Казакова за ДЕБАТИ.БГ ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!