На снимката: Иван Гешев - гл.прокурор на България
На снимката: Иван Гешев - гл.прокурор на България

Главният прокурор Иван Гешев се е изнесъл от правителствената резиденция “Бояна”. За това информира Свободна Европа, след запитване към Правителствената информационна служба. От отговора се разбира, че към момента е освободена вилата, в която шефът на обвинението и семейството му живееха от лятото на 2020 г.

Договорът му е трябвало да бъде прекратен до първи октомври 2021 г., но преди тази дата той и семейството му са напуснали луксозната вила.

Припомняме, че преди година Иван Гешев стана първият главен прокурор, който започна да живее в държавната резиденция, в съседство с президента и премиера. Поредица от разследвания разкриха как Гешев се е оказал обитател на правителствената резиденция, колко му струва това и как данъкоплатците са платили и луксозния ремонт на вилата, точно преди нанасянето на Гешев.

Гешев и неговата партньорка са подали заявления за прекратяване на договорите за дългосрочно ползване на правителствения имот на 1 септември тази година. Срокът на предизвестията им е един месец – до 1 октомври. Семейството на главния прокурор обаче се е изнесло предсрочно. На този етап не са известни мотивите, с които Иван Гешев е напуснал Дом 5 в правителствената резиденция.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!