Мосул

Джихадисти от групировката „Ислямска държава” продължават да контролират територия от Мосул.

И докато битката там продължава, фотографи се състезават в друга битка – кой ще продаде снимките си от съсипания район за по-голяма сума на някоя медия. Кайноа Литъл обаче не можа да открие своя купувач и за това реши да сподели кадрите си безплатно в интернет, за да разкаже чрез тях една мъчителна история за борба и оцеляване.

Той е фотограф от Вашингтон,  специализиран във военни зони и през април 2017г. в Мосул документира усилията на иракската федерална полиция да освободи града от бойците на терористите от „Ислямска държава”.

Снимките на Литъл заснемат жива гама емоции – мъката на бежанците, напускащи домовете си,решимостта на войниците, които ги защитават и и пълният хаос, който измъчва всички участници в конфликта.

Въпреки че Мосул все още не е напълно свободен, иракските сили са постигнали значителен напредък в възстановяването на древния град от ДАЕШ. Можем само да се надяваме, че краят на тази брутална борба е близо и че Кайноа Литъл ще има по-добър късмет при продажбата на фотографиите си в пресата следващия път.

Неговите снимки може да видите в галерията ни:

[Best_Wordpress_Gallery id=“94″ gal_title=“Мосул“]

Видео от Мосул: 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук