пума, войник
Пумата Нубия /снимка: Фейсбук/

Трети ден полската полиция е накрак в търсене на бивш войник, който избяга в гората с пумата си. Бягството е породено от нежеланието на мъжа да предаде домашният си любимец в зоопарк, предаде АФП.

Около 200 служители на реда и специалните части издирват бившия ветеран от войната в Афганистан, който преди шест години си купил животинката и я гледал вкъщи.

Отглеждането на такива диви животни, обаче, е забранено в Полша, и човекът получил заповед от съда да я предаде в зоопарк.

„Това не е плюшена играчка. Това е едно от най-опасните животни на света и може да представлява реална заплаха за живота и здравето на хората“, казва Ева Зграбчинска, ръководител на зоологическата градина в Познан в Западна Полша.

В петък служители на зоопарка са отишли в дома на мъжа в Южна Полша, за да вземат животното, но вместо да им го предаде, той ги заплашил с нож и избягал с пумата си. Животното било вързано само с каишка на повод.

Животното е купено от Чехия.

Странният беглец и още по-странните му мотиви за бягството му спечелиха стотици поддръжници.

„Любовта към животното и безсърдечното съдебно решение го принудиха да избяга. Той се крие в гората“, заяви във Фейсбук кметът на южния град Мисловице Дариуш Войтович. „Може би хората трябва да погледнат по-хуманно на този случай“, каза той.

Кметът публикува и снимка на собственика на пумата, известен в града като Камил С., както и на животното на име Нубия.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук