Валентин Николов
На снимката: Валентин Николов

Единият от двамата директори на Българския енергиен холдинг – Валентин Николов, е бил отстранен от поста си, като след официално нанесените промени в Търговския регистър дружеството отново ще има само един ръководител.

Припомняме, че за около седмица дружеството се ръководеше от двама души. След като през лятото енергийният министър – Андрей Живков не успя да смени ръководството на БЕХ, преди около седмица министър той увеличи членовете на Борда от 5 на 9 души и промени устава на мегаструктурата, предаде БНР.

На извънредно заседание на дружеството вчера новоназначените от Живков членове на БЕХ са решили да освободят един от двамата изпълнителни директори, а именно Валентин Николов, и да оставят избрания само преди седмица Иван Андреев начело.

Новият устав предвиждаше холдингът да се управлява от двама изпълнителни директори – тогавашния Валентин Николов и новоизбрания Иван Андреев. След вчерашното решение на Борда дружеството отново ще се управлява от един изпълнителен директор, но това ще е Иван Андреев. И той, и Николов, уточниха за БНР, че предстои вписване в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор Валентин Николов допълни, че той не е бил поканен да присъства на заседанието на Борда и все още не е решил дали ще обжалва решението. От Енергийното министерство посочиха, че на този етап ще се въздържат от коментар.

Валентин Николов е бивш депутат от ГЕРБ в 44-ото Народно събрание, като по това време е председател на енергийната комисия. Преди края на парламента обаче той се отказва от позицията си на депутат, за да влезе в конкурс за шеф на БЕХ, който по-късно, както би могло да се очаква печели.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук