Доналд Тръмп и Джеймс Коми
На снимката: Доналд Тръмп и Джеймси Коми

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми разкритикува Доналд Тръмп в интервю за телевизия ABC, заявявайки, че той не е „морално способен“ да бъде президент. Той го определи още като „сериен лъжец, които иска да опетни всички около него”.

На 12 март, заедно с информацията за книгата на Коми „Висока вярност: истина, лъжи и лидерство“, се появи и интервю, което той е дал на американската ABC, в което той описва в детайли взаимоотношенията си с Тръмп, предаде Си Ен Ен. Ексшефът на ФБР взе отношение по въпроса за напрежението между Доналд Тръмп и специалният разследващ Робърт Мюлер, като заяви, че ако последният бъде уволнен, това ще е „най-силната досега атака срещу върховенството на закона“ от страна на президента. Мюлер се занимава с руската намеса в изборите през 2016 година.

Коми сподели, че допуска възможността руснаците да имат информация за Тръмп, чрез която могат да го компрометират. От изказването му, обаче, стана ясно, че той не се опира на конкретни факти по темата, а просто изразява мнение.

„Мисля, че той е морално неспособен да е президент“, заяви в интервюто Коми, като това е първото интервю на бившия началник на ФБР, след като беше уволнен предния май. Той също така отбеляза как Тръмп „говори за това как на жените трябва да се гледа като парче месо“, и как непрекъснато „лъже за различни малки и големи неща, но настоява американците да му повярват“.

„Ценностите са от значение“, каза Коми и уточни, че сегашният президент не отговаря на ценностите на САЩ. Бившият шеф на ФБР също така заяви, че администрацията на Тръмп е изправена пред жестока етическа дилема.

„Предизвикателството пред този президент е да очерни всеки около себе си – съобщи Коми – Въпросът е колко мръсотия е твърде много и ще му попречи да се справи със задачата му да предпази и да служи на родината“.

Забележките на бившя шеф на ФБР са най-новата част от войната му на думи с Тръмп. На 14 март президентът Тръмп, от своя страна, отново обвини Коми и го нарече „мазник“ чрез поредния си пост в „Туитър“. Той още заяви, че Джеймс Коми трябвало да е в затвора.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук