Братята Пламен и Атанас Бобокови
На снимката: Братята Пламен и Атанас Бобокови /двамата в ляво и дясно/

Приста Ойл, Монбат и свързаните с тях компании напускат КРИБ. Това заяви на проведеното днес заседание на УС на КРИБ, индустриалецът Пламен Бобоков, член на УС на КРИБ, трети мандат, съобщи пиарът на бизнесмена.

„КРИБ няма нищо общо с това, което беше и отдавна вече няма нищо общо с “гласът на българския бизнес“. Цялото това гробно мълчание, на фона на всичко случващо се с българския бизнес днес, откритите атаки срещу публични и непублични компании и репресиите срещу бизнесмени от различни нива, в ярък контраст с истеричните призиви от страна на организацията за подкрепа и благодарност към Правителството, по всякакви възможни и невъзможни поводи, превърна КРИБ в обикновена казионна организация „на повикване“, заяви Бобоков.

Превземането на КРИБ е само част от плана за превземане на цялата държава и видимо дотук успява, коментира още той.

Братя Бобокови, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков, бившият шеф на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов бяха обвинени в участие в престъпна група за незаконен трафик на отпадъци. Според разследващите те са участвали в схема, по която опасни отпадъци от рециклираните акумулатори от завода им са оставали в България и не са били обезвреждани.

Атанас Бобоков е единственият от обвинените, който остава в ареста.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!