Пътнически „Боинг“ на индонезийската авиокомпания Sriwijaya Air се разби малко след излитането си от столицата Джакарта.  На борда са пътували 62-ма души, сред които и шест деца. За момента властите в Индонезия не съобщават за оцелели. Самолетът е бил 26-годишен. Той е обслужвал маршрута Джакарта-Понтиана, град на остров Борнео, част от индонезийския архипелаг.

„Боинг“-ът е изчезнал от радарите, след като излетял с 30 минути закъснение заради силен дъжд. Българският външен министър изпрати съболезнователна телеграма до индонезийския си колега. На борда не е имало чуждестранни граждани.

„Боинг“-ът се е разбил край остров Лаки в Яванско море, на около 20 км от летището в Джакарта. Всичка на борда са индонезийци, съобщиха властите, които изпратиха кораби в района на катастрофата. Досега са открити жици, части от дрехи и парчета метал.

Според ръководството на авиокомпанията преди полета самолетът е бил в добро състояние.

Става ясно, че самолетът днес се е издигнал на 3 500 м за около четири минути, след което е започнал рязко спускане надолу.

В разследването на катастрофата ще се включи и Бордът за авиационна сигурност на САЩ – страната проектирала и построила самолет.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук