Радев Има такъв народ

Притесненията си от честното провеждане на изборите изразиха от партия „Има такъв народ“ на Слави Трифонов по време на консултациите при президента за организацията на парламентарния вот. На срещата не присъства самият Слави Трифонов, а членове на ръководството на партията. Разговорите с „Има такъв народ“ бяха първите от серията консултации на държавния глава с извънпарламентарни формации.

„Ако ние имаме въобще някаква тревога, тя е, че сега изборите ще бъдат правени от управляващите, от политическа партия ГЕРБ. Това, по нашето скромно мнение, поставя една известна сянка на съмнение за това доколко предстоящите избори ще бъдат честни“, каза Филип Станев от „Има такъв народ“.

Станев каза още, че е изключително важно  тези избори да бъдат организирани така, че страховете на хората от коронавируса да не попречат на избирателната активност. От партията на Трифонов изразиха надежда, че президентът  няма да се повлияе от оказвания му натиск относно датата за провеждане на изборите.

„Надяваме се да не се повлияете, ясно е, че управляващите са достатъчно шумни и кресливи, използват всякакви начини за въздействия върху вас. Надяваме се, че ще вземете решение, полезно за всички български граждани, а не за една политическа партия, без значение коя е тя“, отбеляза  Тошко Йорданов, зам.-председател на „Има такъв народ“.

Тези избори за първи път ще бъдат в условията на пандемия, а това налага повишена отговорност и повишени усилия, не само в институциите, но от всички политически субекти. Независимо дали са представени към момента в българския парламент, каза президентът .

„Трябва да се направи всичко необходимо за гарантиране на здравето на българите, за гарантиране на тяхното право на вот. Не само това, но и да се гарантира доверието в изборния процес, в неговата прозрачност и честност“, заяви още Радев.

Президентът поиска да разбере какво е мнението на членовете на „Има такъв народ“ за това как да се гарантира правото на вот на карантинирани и изолирани български граждани, на българите в чужбина, както и за надеждността на машинното гласуване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук