Камен Донев
Камен Донев

Драмите в Народния театър „Иван Вазов“ придобиват все по-кървав характер. Директорът Васил Василев е дал под съд за обида актьора Камен Донев и иска 2500 лева обезщетение, защото Донев го нарекъл „мижитурка“, „човечец“ и „нечитав човек“ в интервю по bTV. Това разкритие направи правният сайт Lex.

Изглежда на Камен Донев (който без усилие пълни НДК и Арена „София“ с моноспектаклите си) са му дошли в повече тегобите на директора и той също запретна ръкави. В буквалния смисъл. В профила си във фейсбук той хвърля ръкавицата в лицето на Васил Василев. И му обявява боксов дуел, като дори е сложил заглавие на предизвикателството си. Публикуваме го изцяло и без редакторска намеса поради историческата му стойност:

АКО СИ МЪЖ

… За огромно съжаление цялата тази история не се развива по времето на СИРАНО ДЬО БЕРЖЕРАК, когато с радост бих предизвикал този човек на дуел с рапири или шпаги. Но все пак има една възможност той да защити честта си, ако тя е накърнена… И това може да се осъществи на БОКСОВИЯ РИНГ – по правилата на класическия бокс, с професионално жури и рефер. Срещата може да се излъчва пряко по телевизията. Може да има и залози, приходите от които да постъпят за благородна кауза.

Абсолютно сериозен съм.

Чакам отговор.

P.S.

Ако господин Васил Василев има нужда от пари, мога да му дам 2500 лв. веднага, без да ми ги връща.

Камен Донев – евентуален бъдещ директор на Народен Театър “Иван Вазов” или Министър на културата.

– – –

Нека припомним, че мразовитите стихии веят между кулисите и по коридорите на „Първата ни сцена“ още от ноември миналата година. Тогава главният режисьор Александър Морфов написа грубовати слова по вратата на пиар-ката на театъра Велислава Кръстева (бивш депутат от БСП и приближена на Ахмед Доган). Тогава директорът на Народния се опита да ги помири и не успя. В края на краищата Кръстева напусна доброволно, а Морфов бе уволнен дисциплинарно. Което окончателно разцепи театъра. Актьорите, подкрепящи режисьора си, започнаха демонстрации, а Камен Донев съвсем естествено беше един от тях.

Междувременно стана ясно и че директорът Василев също е даден под съд – от актьора Валери Йорданов – заради претърпени неимуществени вреди в резултат от скандала с уволнението на Морфов.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук