Христо Иванов бонуси нап
на снимката: Христо Иванов

Искаме оставката на шефа на НАП, а скандалните бонуси, раздадени в агенцията за 2020 г. да отидат за компенсиране на бизнеса. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

Миналият месец стана известно, че Националната агенция за приходите (НАП) е раздала на свои служители над 30 млн. лева бонуси през миналата 2020 г. Възнаграждения над заплатите си са получили 7844 души.

“Ние искаме оставката на г-жа Галя Димитрова. Настояваме българската държава да компенсира безумните разходи,които НАП стовари на българските бизнеси във връзка с очакваното въвеждане на Н-18 и настояваме тези бонуси да отидат за компенсиране на българския бизнес”, заяви днес Иванов във видео, излъчено на живо пред принципала на НАП Министерството на финансите.

Тези бонуси не са гаранция за независимост и за привързаност на всеки служител на НАП към закона, а са купуване на съвест, купуване на лоялност към този режим, който ни управлява, към тази корупционна каста, която е заграбила страната ни”, заяви Иванов.

Той припомни скандалното изтичане на данните на над 5 млн. българи, останало без последствия. Припомни и невъведената наредба Н-18, за която българският бизнес бе принуден да похарчи над 100 млн лева, както и факта, че НАП продължава да не предоставя ревизионните актове на “Лукойл” от 2016 и 2017 г., независимо че бе окончателно осъдена да го направи и въпреки обещанието на премиера Борисов това да стане.

Христо Иванов изтъкна, че подкрепя необходимостта България да има модерна НАП, която да бъде деполитизирана и да действа само при ясна отговорност в условията на закона. Дотогава обаче раздаването на подобни бонуси е абсолютен срам, смята Иванов.

Той отново се обяви за намаляване на административната тежест със 70% и реална мотивация на служителите.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!