Борис Бонев
На снимката: Борис Бонев, общински съветник от гражданската организация „Спаси София“.

Борис Бонев от „Спаси София“ призова за оставката на кмета Йорданка Фандъкова. Според него тя не защитава интересите на софиянци, а тези на ГЕРБ.

„Вие очевидно не сте кмет на София. Вие сте пионка на Борисов. София има нужда от нов кмет, който няма да слугува на някой простак от Банкя“, коментира той.

В пост в социалната мрежа Бонев припомни, че лидерът на ГЕРБ еднолично е махнал председателя на СОС Елен Герджиков, заради разкритията на „Спаси София“ за финансовия колапс в градския транспорт.

По думите му Борисов сменя хората еднолично, когато му скимне, „а Фандъкова, която на изборите твърдеше, че това е екипът, избран лично от нея, мълчи като прислужница“.

„Има ли София кмет и докога Йорданка Фандъкова ще си мълчи? Има ли тя някакъв контрол или е просто фасадата и друг постоянно взима решенията вместо нея“, попита той.

По думите му смяната в състава на СОС не е, защото Елен Герджиков не му е опонирал в Общинския съвет.

„Смяната е, защото Елен Герджиков явно не се справяше достатъчно добре с прокарването на схемите на ГЕРБ и Борисов, с които София продължава да потъва в заеми! Още утре това ще се промени и Борисов ще се опита да инсталира поредната си пионка, която да го обслужва безрезервно и безропотно“, пише Бонев.

На фона на оставката на  Елен Герджиков и напрежението в СОС мнозинството пришпори избора на нов председател като извънредна точка в дневния ред. ГЕРБ-СДС  предложи за поста досегашният председател на бюджетна комисия Георги Георгиев. Гласуването беше тайно.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!