Кирил Петков

Кирил Петков ще води листата на коалиция „Продължаваме промяната“ в Пловдив, а Асен Василев в Хасково. Това стана ясно днес по време на посещението им в Пловдив, където продължава събирането на подписи в подкрепа на регистрацията им за участие в предстоящите избори.

„За мен Пловдив е един много хубав град и както казваше баба ми „Не е важно от къде си, а откъде си родом“, а аз съм родом от Пловдив, каза Кирил Петков.

По думите му Пловдив е модел на проспериращ български град и това е допълнителна мотивацията за решението му.

На второ място в пловдивската листа на формацията ще бъде проф. Даскалов – изявен учен в областта на хранителните технологии с над 4000 публикации в научни издания.

„Продължаваме промяната“ ще подпише предизборно споразумение, което се надява да прерасне в управляваща коалиция.

„Абсолютно ясно ни е, че следващото управление трябва да е коалиционно. Първите хора, с които бихме направили това коалиционно споразумение, са точно „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, каза Петков.

Формацията му е отворена за преговори и с останалите партии, стига да изповядват общи идеи и принципи, допълни той.

Петте приоритета, които той открои са нулева корупция, смяна на главния прокурор Иван Гешев и правосъдна реформа, по-ефективно разпределение на средствата в здравеопазването, образователна система, която да не изисква взимане на частни уроци и разпределение и назначения на най-подготвените хора, а не тези с най- големи връзки.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!