Борислав Коларов
на снимката: зам.-кметът на Петрич Борислав Коларов

Липсата на пътникопоток между България и Гърция, както и намаленият стокообмен между двете страни по време на извънредното положение, са повлияли изключително негативно върху бизнеса в пограничната община Петрич. Това стана ясно от думите на заместник-кмета с ресор „Финанси, Бюджет и общинска собственост“ Борислав Коларов, който даде интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ.

„Община Петрич не прави изключение във връзка с предприетите мерки в периода на извънредно положение. Бяха затворени редица хотели, ресторанти и не само. Положението обхвана и работещи фирми с над 100 души, като шивашки предприятия. Неминуемо положението не е толкова добро, по отношение на бизнеса в община Петрич. Доста от фирмите трябваше да съкратят част от персонала си, да има необходимата дистанция между работещите. Това пък удължава сроковете за изработка на тяхната продукция”, обясни Коларов.

И добави:

„По отношение на заведенията и ресторантите – те бяха затворени, считано до предпоследната заповед на министъра на здравеопазването, когато бяха отворени тези, които имат достъп до открити терени. Все още е забранено влизането и достъпът на клиенти в закритите помещения на ресторантите”.

Според него приходите значително ще се увеличат, когато свободното пътуване през българо-гръцката граница бъде разрешено отново.

„Със сигурност приходите ще се увеличат, защото влизащите гръцки граждани на територията на Република България предимно посещават наши ресторанти, хотели и търговски обекти. Така че, съм убеден в увеличаване на приходите по отношение на местния бизнес. Но, за съжаление, в момента достъпът до работата на търговците е ограничен.”

Цялото интервю със заместник-кмета Борислав Коларов очаквайте по-късно в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!