Лена Бориславова

„Да успокоя “доброжелателите”, промяната продължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!“. Това написа днес във Фейсбук началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. 

„През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена“, пише още тя.

„Щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора! Ще довършим битката за „Капитан Андреево“. И всички следващи“, казва Бориславова, която в момента боледува от грип.

По думите ѝ 12 месеца е отнела „битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България“ – Българската банка за развитие (ББР). „А сега си представете битката за цялата държава… 6 месеца?! Дали? Едва ли…“, допълва Бориславова.

Публикуваме цялото изявление на Лена Бориславова:

„Май 2021 – Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон.

Юли 2021 – вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).

Януари 2022 – след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава…

Първо тримесечие 2022 – ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.

12 месеца… Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.
А сега си представете битката за цялата държава… 6 месеца?! Дали?
Едва ли…

Междувременно… по казуса с 8-те придворни компании и ББР:

Старите големи кредити на въпросните 8 компании… е, без изненада – изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.

Наказани няма…

Прокуратурата се е самосезирала, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.

Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.

Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!

И така… почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение, или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото, или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре, или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…

Да успокоя “доброжелателите”, промяната продължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!

П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!

П.С. 2: Ще довършим битката за „Капитан Андреево“. И всички следващи“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук