Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов за пореден път заяви, че ограничителните мерки в страната ще се запазят. В поздрав във „Фейсбук“ за празника на медиците, министър-председателят написа:

„Врагът е невидим, непознат. За някои изглеждаше безобиден в началото, но днес ни е изправил пред тежко изпитание. В тази битка срещу епидемията няма нужда от нападатели, всички сме защитници. Само ако сме единни и отговорни можем да изградим защитна стена срещу заразата. С нея ще браним не само себе си, но и ближния. Защото щетите върху икономиката, колкото и да са тежки, ще ги възстановим рано или късно. Човешкият живот обаче е незаменим“, посочва Борисов.

И добавя:

„Предприетите действия от нас дават резултат. Колкото повече дисциплина и отговорност покажем сега, толкова по-бързо и по-леко ще преминем през пика на епидемията“.

Той е категоричен, че нито една мярка няма смисъл, ако не се прилага от всички навсякъде и отбелязва, че ако допуснем отклонение от мерките – последиците ще са страшни и непредвидими.

Премиерът Борисов обещава, че ще положи всички усилия България да продължи пътя си напред.

„Благодаря на българските лекари и на всички български граждани за това, че в такива трудни моменти показват колко силен и достоен народ сме, обединен вече 13 века в една голяма кауза – да пребъде България“, пише Борисов.

В поста си той допълва, че тази година празникът заварва всички държави по света неподготвени за кризата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!