Борисов е викнат за разпит
Бойко Борисов

Премиерът лично отмени решението на кабинета първия ден от болничните да не се плаща от работодателя, съобщи БНР. Предложението няма да бъде внесено в Народното събрание, съобщи пред журналисти Бойко Борисов, който днес направи обход на Габрово. Сега се очаква реакцията на коалиционният му партньор Валери Симеонов, чиято партия НФСБ е смятана за вероятният вносител на противоречивото предложение, което правителството одобри.

„Кои промени в болничните да коментирам? – обърна се премиерът към журналистите на място – Синдикатите са във възторг. Притеснявам се в Северна Гърция да не се вдигнат хотелиерите на протест. Това, което синдикатите знаят, е, че ще обсъждаме този въпрос на Тристранката. До този момент не само, че няма да има входирано предложение, но няма и да има. Не може да проверяваме дали всеки е болен. Няма да бъде вкарвана тази тема в парламента. Прави са хората, няма да го входираме, защото не може да наказваме истински болните хора и те да си плащат първия ден от болничните заради тарикати… Дали сме 1 млрд. лв. за безплатни лекарства и в същото време болничните са от 8 млн. на 18 млн.“

Брисов заяви, че ще има обсъждане в Тристанката по темата за болничните и фалшивите ТЕЛК-ове.

„Ще видите, че ако бяхме приели такова предложение, гръцките хотелиери щяха да протестират повече от синдикатите“, добави той.

Министър-председателят коментира избора на Иван Гешев за главен прокурор и отказа правителството да издигне кандидат.

„Дали ако Дани Кирилов беше издигнал кандидат и го бяха избрали, когато той повдига обвинения на кмет от БСП, дали щяха да го приемат с чиста монета. Виждате какво лицемерие. Не се хванах в капана. Изцяло сме стъпили на професионалните качества на Гешев. Ние не го избираме за булка. Колкото го познават другите, толкова и аз.“

Борисов подчерта, че с С Христо Иванов „така променихме закона, че прокурорите да си избират прокурори, съдиите – съдии“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук