Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов зададе тон към избирателите на ГЕРБ кой кандидат за кмет на София да подкрепят на балотажа.

Според него те трябва да гласуват по съвест, но е „по-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност“.

По този начин той изрази предпочитанията си към кмета на левицата Ваня Григорова пред Васил Терзиев.

„Няма по-лошо от това да направиш нещо непоискано – непоискано добро или непоискана подкрепа. В София сме на балотаж за районни кметове, максимално ще работиме активно и както Хекимян каза: „По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност“. Нека нашите избиратели, след като нямаме общо решение двете партии за изборите в страната, да си гласуват по съвест“, заяви Борисов.

Изборите в София още не са привършили, констатира той, след като направи сравнение в изборните резултати на ГЕРБ през 2011 година и тези на ПП-ДБ сега, които били два пъти по-малко.

Той отчете, че резултатите на ГЕРБ са „отлични, на фона на останалите“.

„В София три години се водеше целенасочена атака срещу Фандъкова от всички, срещу ГЕРБ, от всички. Най-добрият начин да си върнем София, е като я загубим. Сега ние ще я спасим от спасителите, защото аз ги познавам тези хора – те не могат да работят. Те са мързеливи“, заключи Борисов.

Той обясни, че резултатът в София за него бил очакван, „след тази масирана атака срещу нас“.

Борисов припомни, че в някои градове, където ПП-ДБ са трети, не са призовавали да се гласува за кандидата на ГЕРБ.

К’вот сме си избрали, кво’т са си избрали, ще си го получат. Важното е, че догмите, които те ни налагаха, вече не съществуват. Вече не е грешно да си от Държавна сигурност, вече не е грешно да си комунист, вече не е грешно да си тормозил хора, вече това е приемливо за обществото в София“, коментира още Борисов.

Още новини от деня – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук