Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Коалицията си работи прекрасно и всичко е наред. Това заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с напрежението сред Обединените патриоти.

Премиерът е в Димитровград, където откри там завод за осветителни тела за автомобилната индустрия.

„Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи. Най-важната политика е повишаване на доходите, работните места и високотехнологични производства”, заяви Борисов.

Коментарът му е по повод разногласията в малкия коалиционен партньор „Обединени патриоти”. Тази сутрин НФСБ обяви, че няма да преговаря с ВМРО за европейските избори. От партията на Валери Симеонов настояха още ръководството на ВМРО да даде адекватно обяснение за своите медийни изяви, които според НФСБ са „завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията”.

Шеговит прочит на ситуацията направи лидерът на „Атака“ и председателят на групата на патриотите в парламента Волен Сидеров.

 „Все повече виждам, че има белези на разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие. Нямаме наследство да делим“, коментира той в кулоарите на парламента.

Въпреки неразбирателството и размяната на критики в ОП, Сидеров не изключва шанс за съвместно участие на евровота все пак да съществува.

„Прескачаме един много важен въпрос – с какви програмни идеи бихме отишли на такива избори?“, отбеляза той.

 „В Европа предстои сериозна идеологическа битка и аз искам да знам – ако отидем заедно на избори с НФСБ и ВМРО, каква програма ще защитаваме? Ясно и точно написана“, категоричен е лидерът на „Атака“.

Той увери, че никога не е бойкотирал събиранията на коалицията „Обединени патриоти“, както и че е склонен да инициира среща между партиите в нея още днес.

В парламента коментар направи и Валери Симеонов. Може да го прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!