Трябва да се спазва заповедта на министъра, която е изготвена на базата на подаденото от щаба, и най-добрите експерти, доказани, защото нищо по-добро в света някоя държава не е приложила от България, заяви премиерът Бойко Борисов, който провери строителството на АМ „Струма“.

„Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, сега като има хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат. Ние, Господ да е с нас, така да минем – коментира Борисов положението с коронавируса в Западна Европа – Убеден съм, че до няколко месеца ще има и ваксини, ще се намерят лекарства. Всеки ден ще започвам с едно и също: Спасихме ви от мигрантската криза, искаме да запазим българите живи и здрави. Всеки друг, който си позволява да бърбори други неща, аз ще направя колкото и да ни мразят за това, всички бизнеси, които могат производствата им да работят, ще работят. Тези, които не може, ще ги компенсираме и ще им помагаме.“

„Задачата ми е да ви опазя живи. Задачата пред мен и моите колеги е да ви запазя живи“, категоричен беше Борисов.

За проверката на магистралата премиерът каза, че е доволен от напредъка. Стотици хора работят, стотици семейства имат заплати. Миналата седмица платихме, така че за празниците хората да имат заплати, виждате как работят като пчелички, а за българите по-леко да минава карантината, добави Борисов. Той посочи, че работниците са за похвала, защото „всички са с маски, каски, ръкавици, шофьорите са карантинирани в кабините, ще стане добре“.

„Тази магистралка трябваше да бъде готова за олимпиадата в Гърция, помните ли, няма да се уморя да го повтарям“, подчерта Борисов.

Преди инспекцията министър-председателят и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева проведоха видеоконферентна среща със земеделски производители от секторите „Животновъдство“, „Плодове и Зеленчуци“, „Риба и рибни продукти“ и „Пчеларство“. Поводът бе приетото постановление, с което търговските вериги се задължават да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители в обектите им. По време на разговора бяха обсъдени предприетите мерки от страна на държавата и затрудненията, които производителите срещат при реализиране на продукцията си.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че държавата прави всичко по силите си, за да подкрепи земеделския сектор и родното производство. Министър-председателят беше категоричен, че на първо място сега в условията на извънредно положение е здравето на българските граждани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук