„Съгласен съм с Христо Иванов, че трябва да има правителство“, каза днес лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов от централата на партията. Той предложи Иванов да „застане отпред“ с третия мандат, да се издигне за премиер и да събере лидерите на всички партии.

„Застани отпред с третия мандат, събери лидерите на всички партии!“, каза Борисов.

„Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов, да ни покани на разговори и да каже условията на всичко, което говори, как може да се случи. Нека да подпишем нов обществен договор“, предлага Борисов, или поне твърди, че предлага.

По-рано днес Христо Иванов коментира, че „за да има стабилно излизане от политическата криза в България, трябва да има някакво договаряне между „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ“. Вижте още. 

„ГЕРБ сме узрели. Поздравявам Нинова, която иска да покани лидерите на партиите на разговор. Разбира се, че така трябва да се постъпи. Начинът да слагате посредници и неутрални лица не е сериозен и никъде не се прави така. Не е редно през посредници да се договаряме, големите решения се взимат на лидерско ниво“, смята Борисов.

Припомняме, че многократно „Продължаваме промяната“ каниха лично Борисов на разговор, за да обсъдят възможностите пред страната, включително около трудния избор на председател на Народното събрание. Лидерът на ГЕРБ обаче отказа.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук