Излизането на Великобритания от ЕС ще е тежък процес, заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна по време на разискванията по питането на народния представител Корнелия Нинова относно Бяла книга за развитието на Европа.

„Преди да дойда тук, беше британският министър сър Алън Дънкан в Министерски съвет. Единственото, което е ясно, че тези знаещи и можещи българи, които работят във Великобритания, те искат да си ги запазят. Ние, като държава сме дали много пари да обучим тези доктори и медицински сестри и те наготово са ги взели”, коментира Борисов.

Според него Бялата книга дава теми за разговор и няма никакъв реален ефект върху България.

„Да си хабим времето какво пише в Бялата книга и кой вариант днес не е важно, нито един от тези варианти няма да стане. Хората си пишат, има Бели книги за едно или друго. Не знам дали и ние не писахме Бяла книга в един от опозиционните дебати. Може и ние да сме писали “, каза още министър-председателят.

Той е категоричен, че „скоростта” на една държава зависи от самата нея.

„Трябва да се атакува чакалнята на еврозоната, да има бой по корупцията, реформи, кохезионна политика и свързаността на региона да се развият и тогава ще сме на първа скорост“, категоричен е премиерът.

По думите му, другите държави не са длъжни на България.

„Бихме ли спрели заради Македония, Черна гора и Босна, и да кажем, че докато не стигнат до нас, България ще стои на това ниво и ще чака. Няма да го направим. Казваме им правете бързо реформи, да ни достигнете, ще ви помагаме, но не ни забавяйте нас“, каза още Бойко Борисов.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук