Няма досега друга партия да е излизала от пълен мандат и пак да е спечелила изборите. Просто омразата към нас е, че ги побеждаваме. Така че най-щастливи ще са, ако не се явим на изборите. Но ще го направим, както трябва. Това каза Бойко Борисов днес по време на традиционната съботно-неделна обиколка на страната. Първия уикенд след изборите той избра да посети село Тополово, където по молба на волейболния клуб там се изгражда спортна зала.

Борисов не пропусна да вмъкне, че ГЕРБ е „отличник на изборите“. Това обаче се случва на фона на ситуация, в която най-вероятно партията макар и първа по гласове, няма да може да сформира правителство.

Министър-председателят освен това изрази убеденост, че през май в страната ни вече ще има изграден колективен имунитет с 3 милиона ваксинирани.

„Май месец и до средата на юни ще получим ваксините, ние мислехме август месец, но аз съм убеден, че вече май месец с 3 милиона ваксинирани, ще имаме колективен имунитет.”, каза министър-председателят.

Борисов съобщи, че са договорени 2,7 милиона дози от ваксината на Файзър, които да бъдат доставени в България през следващите два месеца.

„Всичко е договорено. Да не дойде после някой да си приписва заслугите.“, уточни той.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. Борисов изрази увереност, че увеличаващият се брой ваксинирани и оздравели ще допринесе за това страната ни да преодолее пандемията. Министър-председателят Бойко Борисов обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!