Ахмед Доган
на снимката: почетният председател на ДПС Ахмед Доган

След като два дни управляващите ни уверяваха, че НСО е под опеката на президента Радев, днес бе оповестено, че министър-председателят Бойко Борисов иска свалянето на охраната от НСО на Делян Пеевски и Ахмед Доган и е разпоредил главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да участват в заседанието днес. Той настоява двамата да гласуват „за“ свалянето на охраната на Доган и Пеевски. Борисов призова началника на Националната служба за охрана /НСО/ да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО, съобщиха от правителствената пресслужба. В нея освен главата на НСО участват председателя на ДАНС и главният секретар на МВР.

Изпреварващо решение

Скоро след това обаче стана известно, че двамата са изпреварили решението на комисията и се отказват от услугите на НСО. Пред свои симпатизанти те заявиха, че нямат нужда да ги охранява служба, която по думите им е компрометирана от политическите провокации от последните дни, чийто вдъхновител е Радев, предаде „Дарик“.

„Нямаме необходимост да ни пази служба като НСО, която се компрометира изключително. Нека тази служба да пази олигарсите, които нанесоха тежки щети на България. Може същата служба да изпрати държавни гардове и в Дубай, да пазят Васил Божков”, са заявили двамата политици.

Скандалът с охраната се разрасна, след като преди няколко дни президентът Радев оповести публично, че хората, които не позволиха на политиците от „Демократична България“ да останат на държавния плаж в Росенец, са служители но НСО. Смята се, че те са охраняващи намиращия се в резиденцята си там почетен лидер на ДПС.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!