Бойко Борисов ГЕРБ
Премиерът Борисов на извънредната пресконференция

Министър-председателят Бойко Борисов обвини своите противници, че го атакуват с компромати, за да му попречат да осъществи две важни геостратегически задачи през юли – влизането на България в Банковия съюз и еврозонота. С това страната ни ще бъде истински независима, подчерта премиерът пред журналистите в присъствието на парламентарната група на партията му и на няколко министри.

Геополитическите процеси са необратими

„Процесите са необратими. Трябва да осъществя тези две задачи – да вкарам България в банковия съюз и еврозоната. По тази причина месец юли е много важен за мен. В момента правим неща, които ще останат за десетилетия – каза министър-председателят – Нашите политически противници днес удариха дъното. Станахме неудобни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно с придобиването на новите самолети F-16 –Block 70 в истинската евроатлантическа общност, оттогава се роди омразата към нас – ярко и силно.“

Премиерът заяви, че страната ни е единствената, която едновременно осъществява различни геостратегически енергийни проекти – и газопроводът „Балкански поток“, и интерконекторът с Гърция, които ще доведат до енергийна диверсификация. Той анонсира също така, че утре министерството на енергетиката ще обяви сключването на важно споразумение по пътя към осъществяването на АЕЦ „Белене“. То е сключено с три големи световни компании от САЩ, Русия и Франция – „Дженерал Електрик“, „Росатом“ и „Фраатом“.

Компромати в стил КГБ

В замяна на всички тези успехи, единственото, което премиерът получава са компромати, защото неговите противници са разбрали отдавна, че не могат да го свалят по демократичен път на честни и свободни избори, които той в продължение на 10 години непрекъснато печели, заяви самият той.

„В учебниците на КГБ пише, че когато създадеш един компромат, трябва да създадеш такъв, че трябва да отвратиш този, който го гледа. Подреждат, монтират, правят, струват, има цели звукозаписни студиа създадени. На форума в Давос ни демонстрираха как се прави това. Как от едно мое подобно изказване – правят струват, подреждат, прикачват на един, втори телефон. Идват заплахи от държавния глава, който трябва да бъде обединител на нацията, който бе уличен, сега искат мен да ме вкарат в калта. Нито ще ме откажат, нито ще се спра. Аз съм свободен човек, имам нормален живот. Целта е да ни смачкат психически, а после ще ни посегнат и физически. Аз съм притеснен, защото когато спя съм беззащитен. Ще си направя много изводи сега. И как ще спя… Човек има лично пространство, как така ще ме снимат как спя. Не мога да знам снимките дали са истински и затова чакам проверката, уточни Борисов за снимките, изтекли в публичното пространство и публикувани от анонимен автор, за които се твърди, че са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. От днес ще спя с пистолет“, добави Борисов.

Радев ме следи с дрон

Премиерът Борисов заяви, че Радев го следи с дрон.

„Президентът се готви да ни прави лоши неща. Явно на избори не могат да ни бият, затова вече ще съм нащрек. Целта им е да се убие флагманът и да се разпилее ГЕРБ през Цветанов, втори, трети и т.н. И те не жалят нито сили, нито пари. Първо, това са президентът, БСП, Цветанов, Манолова, Слави Трифонов, и всички ДСБ-та и подземни кълбета, готови да се прегърнат с всеки само не и с ГЕРБ, подчерта премиерът.

Президентът Радев мина границите и си позволява да вдига дрон и да ме снима. И като кажа на охраната, че ще го сваля този дрон, той го прибира. Докарва ми го пред терасата пред входа. Аз лично казвам, че той ме следи с дрон“, каза Борисов.

Фотографиите, които предизвикаха пресконференцията бяха публикувани от анонимен автори за тях се твърди, че са от спалнята в резиденцията на премиера „Секвоя“. На една снимка се вижда спящият Борисов, а на другите – само нощното му шкафче, пълно с пари, злато и със сложен пистолет на него. От днес ще спя с пистолет, добави Борисов. Не, с пистолет до главата не мога да спя, уточни той.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук