Премиерът Бойко Борисов се яви на разпит в Специализираната прокуратура тази сутрин. На излизане обясни, че е бил разпитван по делото за отпадъците и за познанството си с бизнесмените братя Бобокови.

По думите на премиера с призоваването му да дава обяснения държавното обвинение се опитва да угоди на президента.

„Виждате, че за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития. Това си е тяхна работа, нали той каза, че имало двоен аршин. Неговият съветник го викали и вие сте знаели, а мен са ме викали и не сте знаели. Така че вече всички са доволни. Казах каквото знам.“

Борисов: Познавам Пламен Бобоков от 10 години, винаги съм го смятал за почтен човек

Борисов отново потвърди, че се познава с Пламен Бобоков от години.

„Бил е в мои делегации, оказвал съм му съдействие за бизнеса зад граница по предложение на работодателските организации. Винаги съм считал, че е почтен човек. Многократно съм водил комуникации с него, с Атанас Бобоков никога и пак повтарям, всичко е било в сферата на това, което законът позволява да подпомагаме бизнеса зад граница.

Премиерът е давал обяснения и за казуса с либийския танкер „Бадр“, който беше споменат в оповестената в медиите от Пламен Бобоков sms  кореспонденция с Борисов

„Не мога са си спомня дали с sms-си, дали с обаждане той ми каза, че може да обявят България за пиратска държава, че едва ли не е отвлечен кораба. Единственото, което съм правил е, че говорих с либийския колега, изяснихме случая, оставихме на съда да се приознесе. Оттогава корабът няколко пъти си сменя флагове, собственост. Единственото, което съм разпоредил е ”Гранична полиция” да го пази и в момента той е на котва в Бургас. Имаме ли съдебно решение ще го изпълним”.

Спецпрокуратурата призова Борисов във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков. Разпитът се проведе по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!