Дейли Мирър
Снимка: Twitter

Издателят на „Дейли Мирър“ и “Дейли Експрес“ съкращава 550 служители. Намаляването на персонала е заради ускорените структурни промени в медийния сектор по време на пандемията и увеличеното търсете на дигиталните продукти, обясняват от компанията.

 „Въпреки това, поради намаленото търсене на реклама, не наблюдаваме съизмерими увеличения на цифровите приходи“, казва главният изпълнителен директор на Reach Джим Мълън.

Съкращението представлява около 12 процента от работната си сила, като целта е да се спестят годишни разходи от 35 милиона паунда.

Компанията, която притежава и редица регионални вестници във Великобритания, заяви, че преструктурирането ще струва на групата 20 милиона паунда.

„Редакцията ще премине към по-централизирана структура, обединяваща национални и регионални екипи в печатни и цифрови технологии, за да се увеличи значително ефективността и да се премахне дублирането, като същевременно се поддържа силната редакторска идентичност на нашите новинарски марки“, казаха от Reach.

Компанията също ще има „по-малко местоположения и по-опростена структура на управление“, се казва в изявлението.

От компанията добавят, че приходите й паднали с 27,5% през второто тримесечие, „повлияни от намалението на тиража и рекламата“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук