Борисов, Ердоган
Бойко Борисов и Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и българският премиер Бойко Борисов са разговаряли снощи по телефона, съобщи Анадолската агенция. Двамата са обсъдили регионалното развитие и начините за подобряване на двустранните връзки.

Турският президент и българският министър-председател са обсъдили по телефона стъпките за укрепване на двустранните отношения, съобщиха от турската дирекция за комуникации.

По време на телефонния разговор Реджеп Тайип Ердоган и Бойко Борисов са коментирали и важни регионалните събития, се казва в изявление на дирекцията.

За момента от българската правителствена служба няма информация за провеждането на разговора и на темите, които са били обсъждани.

Телефонният разговор между Борисов и Ердоган идва само ден след като двамата лидери бяха споменати в разследване на германското списание „Шпигел“.

Според изданието българският премиер  и бившият главен прокурор Сотир Цацаров са заговорничили с турското разузнаване за предаването на турски граждани на Анкара след опита за преврат срещу президента Ердоган през юли 2016 година, който не се увенча с успех.

„Шпигел“ се позовава на документи от турското посолство в София, до които журналистите са имали достъп.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!