Бойко Борисов

„Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми“, написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И посочи – „с такива мнозинства бяха гласувани решенията и за компенсациите за електроенергия за бизнеса, и за “удължителния” бюджет, и за Еврозоната, и за Шенген, и за Украйна, и за F-16“.

Не е ясно дали Борисов говори за големите мнозинства в 48-мия Парламент, коментирайки възможностите за сформиране на редовно правителство, но факт е, че публикацията му идва в момент тъкмо преди връчване на третия мандат и преди президентът Румен Радев да е обявил кой ще го получи.

„Днес със 184 гласа „за“, нито един „против“ и нито един „въздържал се“ народните представители приеха на първо четене предложенията на ГЕРБ-СДС хората с увреждания да не губят правата си при забавено освидетелстване и да не бъдат ощетявани“, написа той и публикува кадър на гласуването.

„Днешното гласуване затвърждава думите ми, че това НС събира големи мнозинства по различни теми. Напомням, че с такива мнозинства бяха гласувани решенията и за компенсациите за електроенергия за бизнеса, и за “удължителния” бюджет, и за Еврозоната, и за Шенген, и за Украйна, и за F-16“, каза още Борисов.

Преди дни лидерът на ГЕРБ каза, че трябва да има правителство и посочи: „Нека се обяви кабинет с премиер Христо Иванов“. Вижте още.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук