Бойко Борисов
на снимката: премиерът Бойко Борисов

Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите. Така премиерът Бойко Борисов коментира действията на полицията по време на протеста на 2 септември. По думите му вече е станало ясно многократно, че сред протестиращите има платени провокатори

“ Винаги съм казвал, че уважавам протестите на хората. Няма досега случай на протестиращи, които да не са били изслушани и да не им е решен проблемът. Но тези провокатори, които се появиха – хвърляха бомбички по полицаите, къртеха София и има платени в тях, не трябва да се смесват едните и другите, каза Борисов.”

Всички, които протестират в момента са от партии, които вече са се провалили в управлението, коментира още Борисов.

„Искат да управляват, след няколко месеца са изборите, има ли нужда да даваме на два пъти пари. Сядат, излъчват представител, и всеки си казва какво ще промени в дадена сфера, а хората ще слушат и ще преценят. аз съм работил с тези хора, били са във властта и знам как са създадени“, заяви премиерът, без да назовава конкретни имена.

Според него протестиращите нямат яснота за управлението на страната.

„С удоволствие ще коментирам протестите, ако едната им вечер говори човекът, който би бил социалният им министър, на другата финансовият… и тогава с право да сравните с нас, ще кажем – елате, управлявайте. Как ще управляват освен да искат бесилки и ковчези, запита Борисов и добави, че всички, които протестират от партиите са провалили се досега.

За казаното от евродепутата Клеър Дейли, която заяви, че думата „бандит” е подходяща и за Борисов, и за Иван Гешев, премиерът отвърна, че огромни критики има и към президента Радев.

„Вижте, затова в ада на българския казан няма охрана – едните топят мен, ние топим Радев. Едните евродепутати говорят с ЕНП, другите със социалдемократите.“

Борисов коментира и вътрешните избори, които днес провеждат от БСП.

„БСП се обвиняват във фалшификации и лъжи при избора им на лидер, искат да правят следващите избори, а не могат да направят своите“, заяви още Борисов.

Борисов не подмина и коронавируса. По думите му, България е единствената държава, в която народът по нищо не усеща, че е в пандемия.

Премиерът беше в Кърджали, където откри нов манастир, придружен от председателя на парламента Цвета Караянчева и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

 

 

 

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!