Бойко Борисов
На снимката: Министър-председателят Бойко Борисов

Ваксинирането ще стане като санирането. В началото хората са наплашени, но после виждат колко е хубаво. Това заяви министър-председателят по време на посещението си в болница „Александровска”, където се в момента има акция за поставят ваксини на медицинските лица.

По думите му в началото хората са били наплашени, че „ще им се вдигнат данъците, някой ще им купи жилищата, ще им ги продаде. Като видяха хората колко е хубаво, сега кметовето само за това питат – кога ще продължи санирането”

„В началото хората бяха скептични към санирането, а сега кметовете не спират да звънят, за да се санира и в тяхната община. С ваксинирането постепенно ще стане същото”, добави премиерът

В втория ден от официалното пристигане на ваксината в България той акцентира, че дори е говорил с Мангъров. „И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% „за“ ваксиниране“.

Борисов подчерта, че мерките са били навременни, точни и максимално щадящи свободата на хората и резултатите са видими – има спад и на заболеваемостта и на смъртността.

699 са ваксинираните вчера в четири части на страната. Най-много са ваксинираните в Пловдив, следват ги в София, Бургас и София област, съобщи здравният министър Костадин Ангелов, който беше заедно с премиера. Здравният министър добави, че църквата подкрепя ваксинирането.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук