По време на поредното си включване в социалната мрежа „Фейсбук“, заедно с младежи от партията, лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов заподозря политическите си опонентите в „нов Костинброд”.

Видя се, че на честни избори те не могат да победят. Ще видите какво нещо ще направят – канибализъм, обясни Борисов и заяви, че вече хората не вярват на обвиненията за подслушване.

По думите му те са объркани и паникьосани.

Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно.

Проблем с бюджета има откакто дойде COVID-19

Борисов разясни темата с бюджета като акцентира на последиците от COVID-19.

Естествено, че има проблем с бюджета. Аз имам проблем с бюджета от миналата година, откакто започна COVID-a и затворихме предприятия. Беше ужасно, всички тогава искаха увеличение на доходите и затова вдигнахме с 15% заплатите на МВР, на пожарната, на парите за първа линия, на доктори, пенсии.

Той се обърна към служебния кабинет с критиката, че са „седели като опозиция“

Ние тогава ви казахме, че е трудно, но вие не само, че не ни разбирахте и не проявихте съпричастност, а всеки ден биехте по нас – с протести. Сега от какво се оплаквате. Мобилизирайте се и си събирайте приходите, за да се пълни хазната, каза Бойко Борисов.

Липсващият медицински хеликоптер

Бившият премиер заяви, че много го е „ад“ по този казус.

знаете, че правителствата и тогавашния шеф на Военновъздушните сили накупиха само транспортни хеликоптери – от най-скъпите – „Кугър”-и, „Пантер”-и, да не говорим за три самолета „Спартан” – също транспортни, дет се вика на тях няма един пистоет, да гръмнеш, ако искаш. От тези Х-на брой хеликоптери, половината седят неизползваеми. Най-добрите, най-скъпите – неизползваеми. Вместо да поръчат и три и за медицински цели, ако има, пази Боже, война, с тази поръчка можеше да решим целия въпрос. И сега ще вадиме 20-30 милиона да купуваме на ново. Ама тя издръжката – летят, нелетят – тя се плаща, коментира Борисов

Той не пропусна и „вечната тема“ – за комунисти и демократи. Припомни как пребили с тояги и убили дядо му след идването на комунистическия режим в страната.

„Тези – Радев от БСП предложен, Рашков от БСП предложен. Обръщам се към демократичната общност – дойдат ли за нас, ще дойдат и за вас. Сега ви е приятно защото бият по ГЕРБ. Така сме паднали под турско робство, един по един са падали градовете ни и другите не са се притичали на помощ“, каза Борисов.

Томислав Дончев, който присъстваше на срещата, направи сравнение на настоящето със Средновековието и по-конкретно – „лова на вещици“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!