Кубрат Пулев все още не е свободен да продължи боксовата си кариера.

Българският боксьор в тежка категория бе санкциониран от Атлетическата комисия в щата Калифорния, това се случи този вторник по време на месечното им изслушване в Лос Анджелис. Членовете на комисията гласуваха единодушно за временното спиране на правата на Пулев, заради прословутата целувка с Джени Суши след последния му мач през миналия март.

Кубрат Пулев, Джени Суши

Първоначалното решение е лиценза на Кубрат да бъде отнет за шест месеца (от датата на случилото се). То беше взето по бързата процедура, тъй като случая ще бъде преразгледан на следващото заседание на комисията, насрочено за 22-ри юли. В САЩ съществува практика независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии. Това означава, че Пулев не може да се състезава в Северна Америка, докато не му бъде възстановен лиценза.

Преди явяването си пред комисията на 22 юли боксьорът ще трябва да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства.

Ако Пулев по някакъв начин не изпълни указаните му действия, наказанието автоматично придобива 12-месечен срок и бива придружено от допълнителни глоба от 2500 долара.

Друго изискване, с което българинът трябва да се съобрази е, че когато кандидатства за възстановяване на боксовия си лиценз, той трябва да го стори задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния, преди да търси лиценз, от която и да е друга щатска комисия.

На 23-и март всички медии пишеха за Кубрат, както за победата му на ринга, така и за случилото се след нея. По време на интервюто след битката с Богдан Дину, приключила в 7-ия рунд с нокаут, българинът целуна по устните онлайн репортерката Джени Ревало (популярна като Джени Суши) без нейното съгласие.

 „Действията ми бяха грешни”- призна Пулев по време на изслушването във вторник, придружен от легендарния си боксов треньор Боб Аръм-„ Осъзнавам, че допуснах грешка. Не само защото това не бива да се прави пред камера, но и дадох лош пример за това как един спортист трябва да се държи публично.”

Равало нае адвокатката Глория Олред, с която присъстваха на заседанието във вторник, надявайки се, че комисията ще отнеме лиценза на Кубрат завинаги.

Припомняме, че на 30-и март член на екипа на Пулев публикува видеозапис, показващ Равола, която в ранните часове на 24-и март е доста близка с членовете на вече по-горе екип. Това поставя под въпрос нейния професионализъм и истинските й мотиви да заведе на дело срещу боксьора.

Тази тактика помогна да се отклони вниманието от неговата постъпката.

 „Всичко, което е направил оттогава е с цел да ме засрами.”- каза Равало по време на изслушването във вторник.-„Той каза толкова много неща, за които аз мълчах до днес. всичко това е лъжа. Исках само извинение, което до днес не получих.”

Но българинът твърди, че има причина за късното извинение.

„До днес не съм я виждал, затова чаках досега за да й се извиня.“- настоя Пулев.-„Исках да го направя лично.“

И все пак Пулев нееднократно  припомни за видеото, което беше публикувано, след като правата му бяха спрени. Това показва липса на професионализъм от негова страна. Интересен е първият му спомен за Ревало, когато го е помолила за интервю.

„Никога не съм бил молен за интервю от журналист със селфи стик в ръка.”-посочи Пулев относно двете видеа, записани преди и след победата му. Ревало ги е снимала със собствения си телефон, настроен за селфи-„Но аз съм приятелски настроен към всички – и към журналистите и към тези, които искат да бъдат такива.”.

В този случай обаче Пулев е прекалил с приятелското държание.

След изслушването пред Спортната комисия Пулев имаше успех и по втория казус, който беше разгледан. Той остава победител в мача срещу румънеца Богдан Дину. Това беше седмата му победа, след като през 2014г. загуби от световния шампион в тежка категория Владимир Кличко. Целта на българина сега е да се изправи срещу шампиона в тежка категория Антъни Джошуа.

Припомняме, че Джошуа трябваше да се бие с Джаред Милър, но мачът беше отменен, заради положителна проба за забранени вещества, открита в урината на американеца.

Предстои британецът да защитава коланите си срещу Анди Руис. Това означава, че до края на тази година е възможно Пулев да се изправи срещу Джошуа . Дали това ще стане зависи от поведението, което Кобрата ще покаже пред комисията.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!