Бойко Борисов

В новогодишното си приветствие, направено през профила му във Фейсбук премиерът Бойко Борисов обърна специално внимание на пандемията и постигнатото в борбата с коронавируса.

„Пандемията ни научи да работим и да се обучаваме в нови условия. Научи ни да живеем, водени от грижата за другия. Научихме, че дисциплината и отговорността могат да имат цената на човешки живот. … Допускахме и грешки. Признахме си ги и ги поправихме., каза премиерът.

Борисов говори и за протестите, които според него са били използвани от определени политици.

„Няма да пропусна и протестите. Те започнаха със справедливи искания, но бяха подменени от провалени политици. Направи се опит да се взриви редът в страната. Затова предложихме рестарт – не се прие. Имахме два пътя – оставка в пандемия, напрежение и неяснота и втори – да продължим да работим. И ние продължихме, защото съм убеден, че това е по-добре за държавата и гражданите в този момент,“ написа още Борисов.

Борисов заяви, че посреща 2021-ва с оптимизъм.

„Затова за 2021 година ще си пожелая най-вече да бъдем сплотени. На борещите се на първа линия с вируса – кураж и сили. На всички български граждани – вяра и търпение. В първите минути на новата година ще си позволя да бъда оптимист! Защото видях, че сме по-силни от вируса. Защото вече имаме ново оръжие. Защото най-страшното мина. Апокалиптичните сценарии ще оставя за новогодишните пожелания на други политически фигури с претенции за държавници. Ние винаги сме били по-силни в действията“, каза още премиерът.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!