ГЕРБ отказва да приеме и да мълчи пред поредната порция от лъжи, манипулации и различни обвинения, изречени по време на 49-я конгрес на БСП. Този конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни.

Разнасяните груби неистини от лидерите на БСП, на ПЕС и от различни депутати от червената партия по адрес на ГЕРБ представляват най-агресивна форма на езика на омразата. За пореден път другарите от „Позитано“ се занимаваха само и единствено с ГЕРБ, вместо да погледнат ситуацията в собствените си редици, обявиха от ГЕРБ късно снощи след конгреса на соцпартията.

В отговор на червения форум, на „агресията, лъжите и омразата срещу ГЕРБ, изречени от Корнелия Нинова и Станишев“ лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов свиква днес спешно разширено заседание на партията и министрите в 10 часа в централатана ГЕРБ.

На последните парламентарни избори българските граждани избраха отново ГЕРБ да управлява страната. Гражданите решиха, че не желаят „алтернативата“, която им предлагаха Корнелия Нинова и БСП. Гражданите решиха Нинова да остане в опозиция. Благодарение на тези решения на гражданите, днес икономическата стабилност в страната е на лице, страната ни бележи стабилен икономически ръст, чуждестранните инвеститори откриват нови предприятия в България, доходите се увеличават постепенно, градовете и селата се преобразяват, инфраструктурните обекти вървят в срокове, България е надежден партньор в ЕС и НАТО и българският глас се чува от всички.

На тези неща ли предлага отново алтернатива БСП, питат от ГЕРБ.

Причината за гнева на Бойко Борисов и за извънредното заседание на ГЕРБ за отговор на Корнелия Нинова и Станишев са докладите пред форума на сегашния и на бившия лидер на БСП, сега евродепутат и председател на ПЕС,  и обвиненията, че „властта днес съсипва България и шансовете на европредседателството“.

Народът ни не е доволен от живота си и рано или късно това недоволство ще изригне. За да не позволят това да се случи, ГЕРБ прибегнаха до нещо изключително опасно – посегнаха на основни човешки права, на принципите на правовата държава, на европейски ценности, на ценности на демокрацията. Свободата да мислиш различно те заклеймяват с думите: клеветник, убиец, мракобесник. Ако задаваш неудобни въпроси и търсиш истината, ти изстива столът, уважаеми журналисти. Позволяваш си да критикуваш властта – значи си хлебарка, която трябва да бъде смачкана. Искаш да гласуваш свободно за някой различен от управляващите – спира ти се обядът от социалната кухня, например Вълчи дол. (Констатации на Корнелия Нинова от трибуната на 49-ия конгрес на БСП).

„Искаш да кандидатстваш за държавна служба – само ако станеш член на ГЕРБ. Ще получиш обществена поръчка, само ако си от приближените фирми на властта. Искаш да разкриеш корупция на управляващите, това вече може и да е престъпление, защото корупцията е обект на национална сигурност – оградата с Турция. А ако упражниш законното си право на протест или защитиш живота си, ти си узурпатор или правиш държавен преврат. Българи, това е ново, модерно робство!“ Така Корнелия Нинова атакува ГЕРБ и правителството и обяви – вот на недоверие и нови избори.

„Масово се внушава, че няма алтернатива. А когато такава се появи, срещу нея се хвърля цялата държавна машина и сериозен медиен ресурс тя да бъде дискредитирана. Чрез политическо инженерство управляващите създават фалшиви алтернативи на временни партии, които обират народното недоволството, а след влизането в парламента, се договарят и крепят правителството“, продължи атаките си Нинова. Каза още : “ Общественият дебат се измества към дребнотемие и жълти новини, които убиват сериозния разговор за алтернативната политика. Елемент от този модел е заличаването на опозицията. Това минава през опити тя да бъде приобщена и „нахранена“, ако това не се получи, се преминава към разбиването и обезличаването й. Имитират се реформи – съдебна, здравна, образователна“.

Сергей Станишев обвини, че незнанието и бездействието на властта „са убили шанса председателството на  Съвета на ЕС да стане национална кауза, а подготовката се принизява до ремонти, кетъринг, претапициране на хотели, всичко съпроводено с много съпътстващи скандали.“

„ГЕРБ пропусна шанса да даде нова национална кауза на България. Да превърне председателството в общо национално усилие, с което да постигне обединение и национално съгласие. За съжаление ще пропуснем този „прозорец от възможности“, а неуспехът на председателството ще е кражба на бъдеще от всеки български гражданин“, бе основната теза в доклада на Станишев срещу Бойко Борисов и Лиляна Павлова като министър на българското европредседателство.

Сергей Станишев изиска пътната карта на България за председателството да преследва ясни европейски и национални цели : запазване и развитие на Европейския социален модел; присъединяване на България към Шенгенското пространство; финансова стабилност и конкретен план за приемането на страната в Еврозоната; равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност; многогодишна финансова рамка, която да гарантира запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране; европейска перспектива пред Западните Балкани; Черно море и Дунав – регион на сигурност и сътрудничество. Каза, че всичко това “ скандално липсва в проекта на България“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!