Бойко Илиев
на снимката: Режисьорът Бойко Илиев

Хората не се нуждаят от такава принуда, каквато наложиха правителствата по целия свят. Това коментира в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ режисьорът Бойко Илиев.

„Явно хората, дори световните лидери, както разбираме от постоянните емисии какво се случва по света, явно имат нужда от някакво такова пренареждане, но в крайна сметка аз се надявам че ще преодолеем тази криза и ще продължим да живеем както сме живели. Много се надявам, въпреки че знаците не са в тази посока и продължава да се насажда този опит за затваряне и за заплахи. Но мисля, че трябва да вярваме, иначе за какво живеем в крайна сметка”, попита Илиев.

Той прикани хората да продължат да се радват на живота.

„Защото другият живот, този затвореният по къщите и така стойте си в къщите е нелеп и безсмислен, абсурден. Така, че такава политика е абсурдна, така, че каквото можем да направим ние това е да отворим сцената, да приканим хората да продължат да живеят свободно, да дишат свободно и да се наслаждават на живота и на изкуството”, каза Илиев.

Според него политиката на насаждане на страх е грешна.

„Според мен грешната политика, която провежда правителството толкова време и  продължава да се опитва да насажда страх и заплахи към хората, със страх и насаждане на такава истерия не се ръководи държава.”

Цялото интервю с режисьора Бойко Илиев очаквайте утре в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!