Има спад на миграционния натиск към България в сравнение с август. Мигрантите не са само афганистанци. Гражданите на Турция са 30% и са повече от афганистанците. Това коменира слуебният вътрешен министър Бойко Рашков след Съвета по сигурността, свикан от служебния премиер. 

Не се налага армията да се включва в охраната на границата. Контролът и проверките във вътрешността на страната са засилени, каза той.

Според данните, показани от него, повече турци искат да влязат у нас, отколкото афганистанци, посочи Бойко Рашков след съвета по сигурността заради миграцията Само МВР ще отговаря за оградата по границата с Турция, каза премиерът Стефан Янев след съвета по сигурността във връзка с миграционния натиск.

Досега отговорността са нея беше споделена между вътрешното министерство и областните управители, на чиято територия попада тя.

„Прехвърляме ангажиментите на областните управители към оградата по границата към МВР. Ще бъдат осигурени и средства за поддържането й“, уточни вътрешният министър Бойко Рашков.

Той посочи, че показателите за миграционния натиск към България за септември тази година са 4 пъти по-ниски от тези през 2015-а. Мигрантите не са само афганистанци. Гражданите на Турция са 30% и са повече от афганистанците. Тези дни има спад на мигрантския поток в сравнение с август.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук