Най-новият български филм „Вездесъщият” обещава да е много провокативен, „брутално съвременен”, лишен от грим и сфумато.

Официалната му премиера трябва да се състои на 10 октомври 2017г. в зала 1 на НДК. До този момент са продадени над 1 400 билета.

Лентата обещава да разтърси с въпросите, които се поставят без натрапчивост, но и без готови отговори.

СЮЖЕТ

Писателят Емил Борилов заснема живота около себе си в търсене на оригинален сюжет и… в един момент се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. Завърта се един калейдоскоп от драматични съдби, интриги, издевателства, изневери, дори смърт, за да се окаже, че нещата не са такива, каквито изглеждат.

ЕКИП

Режисьор е познатият на мнозина Илиян Джевелеков, той е и съсценарист заедно с Матей Константинов.

Оператор е известният Емил Христов, композитор – Петко Манчев.

В главните роли са актьорите Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Велислав Павлов, Анастасия Лютова, Михаил Мутафов, Борис Луканов и др.

Режисьорът Илиян Джевелеков коментира:

„Вездесъщият” е нашият главен герой във филма, който се изпълнява от актьора Велислав Павлов. Мисля, че сме разказали добре историята, която е съвременна, актуална и провокативна, казва той. На първата прожекция на филма на фестивала „Златна роза” във Варна ми хареса най-вече реакцията на публиката в препълнената зала. Коментарите също бяха много обнадеждаващи. Оптимист съм и се надявам, че на 10-ти октомври, когато е премиерата на филма „Вездесъщият” в зала 1 на НДК, интересът към него ще бъде също голям”.

По думите му, проектът е бил сложен. За направата му са използвани и скрити камери, а част от сцените са заснети с очила, които имат съответната техника.

„Удовлетворен съм от резултата – като формат, като излъчване, като енергия, филмът ми харесва, което ми се случва много рядко, е мнението на сценариста Матей Константинов. С риск да прозвуча като фолк певица мога да кажа, че това е произведение на изкуството. Но все още не съм достатъчно дистанциран от филма, за да го оценя – ако изобщо някога бъда”, каза още режисьорът.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук