Ел Чапо
Ел Чапо излежава доживотна присъда в САЩ

Хоакин Гусман с прозвище „Ел Чапо“ призна, че единствената зависимост, от която някога е страдал, са „жените“ и че е баща на 23 деца, съобщава „Мейл Онлайн“. Разкритията са направени по време на разпит от известния криминолог Моника Рамирес Кано, след като мексиканските сили за сигурност заловиха беглеца съосновател на картела „Синалоа“.

Рамирес Кано, която в миналото изготвя профилите на някои от най-скандалните наркобарони в Мексико, сподели 50-секунден клип от разговора, записан през 2016 г.

Тя седи срещу Ел Чапо и пита: „Коя е твоята страст?“ на което наркобаронът отговоря: „Нямам такава, единствената ми зависимост са жените“.

Според съобщенията, 63-годишният мафиот е бил женен четири пъти.

Ел Чапо

За първи път се жени за Алехандрина Мария Салазар Ернандес, от която има четири деца – Сесар, Иван Арчивалдо, Хесус Алфредо и Алехандрина Жизел. След това се жени за банковата служителка Естела Пеня, но няма деца от нея.

Третият брак на Ел Чапо е в средата на 80-те години с Гризелда Лопес Перес, майка на Едгар, Хоакин-младши, Овидио и Гризелда Гуадалупе.

Четвъртият му и последен брак е през 2007 г., когато той казва „да“ на бившата кралица на красотата Ема Коронел, която през август 2011 г. ражда близначките Мария Хоакина и Емали Гуадалупе.

Това са известните деца и любови на наркобарона. За другите той никога не е говорил. Докато срещу него не застава Рамирес Кано, пред която споделя за всичките си 23 деца.

Рамирес Кано оформя профила на Ел Чапо, пишейки:

„Той е будещ респект човек, с добри маниери, сърдечен, любезен, много сдържан, но когато спечелите доверието му, можете да говорите с него по необикновен начин, който ви позволява да разберете как работи ума му“.

Според докладите, Ел Чапо, който излежава доживотна присъда в строг тъмничен затвор в Колорадо, е заработил 12,6 милиарда долара като бос на картела.

„Той не е психопат. Той има психопатични и нарцистични черти, които се изразяват в нуждата от възхищение, за да се чувства уникален и специален “, пише още Рамирес Кано. „Това, което той притежава, е много важно умение за старатегии. Той знае кого да постави на точното място, кого да премахне и как да премести фигурите си, като в партия шах“.

Срещу Ел Чапо обаче има свидетелства за жестокости и свирепи убийства, някои извършени лично.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!